Mijn tweede make-up les met mijn prachtige model Lalita!

Hi!

Het was toch lastiger dan ik had gedacht om een blank model te vinden van jonger dan 35 jaar die op maandagmiddag vrij is. Al mijn vriendinnen in Amsterdam werken op maandag de hele dag! Toch lukte het me wel na heel wat geapp om via de vriendin van mijn neef een geweldig leuk model te regelen voor deze tweede make-up les. Daarover straks meer.

De les begon met een theorieles van Amber Peeters. Amber Peeters is het nichtje van de oorspronkelijke eigenaar, Dik Peeters, die de school ooit heeft gekocht. Grote namen zoals Marie van der Ven en Ellis Faas zijn hier opgeleid. We hebben de verschillende vormen van de gezichten besproken en Amber legde ons onder andere de verschillen uit tussen blush en shapers.

Shaping

Een van de meest interessante dingen die Amber ons heeft verteld was dat shaping echt alleen maar gebruikt moet worden voor fotoshoots. Alleen bij een shot van voren van het gezicht, en dus niet als dagelijkse make-up. Van de zijkant kan het er echt uitzien als een vlek indien niet goed aangebracht. Shaping is niet iets nieuws maar is onlangs wel door Kim Kardashian behoorlijk gehypet. Daardoor zijn meisjes dit ook dagelijks gaan gebruiken. Ik adviseer een blush te gebruiken en niet zomaar te shapen. Ik vind dat een aantal bloggers het echt mooi doet en daarbij goed rekening houdt met de vorm van hun gezicht.

Verder is ons huiswerk om zoveel mogelijk inspiratie op te doen uit oude modebladen want we moeten veel weten over verschillende tijdsperiodes. We moeten dus plaatjes scheuren uit oude Vogues. Dus als iemand oude tijdschriften bezit, denk aan mij!

Vogue-vintage-tijdschriften

Na de theorie zijn we hard aan de slag gegaan met de praktijk. Ik had Lalita zelf nog niet ontmoet dus ik was wel een beetje nerveus. Gelukkig hadden we meteen een klik en vond zij het vooral erg leuk. Lalita heeft een prachtige huidskleur. Ik mengde twee kleuren met elkaar, donker en licht. Met een zacht kloppende beweging bracht ik dit aan en depte ik op elke plek wat langer om vegen te voorkomen en een dekkend geheel te krijgen.

Lalita before:

IMG_1640

Lalita is lerares Engels en dat kon ik merken aan haar kritische blik. Ze keek mee in de spiegel en zag waar de symmetrie niet goed was. Heel fijn, zo’n oplettend model.

Nu waren de ogen aan de beurt. De klassieke kohlpotlood kwam als eerst aan bod. Door deze licht aan te brengen als kleine streepjes (een dun lijntje) in de wimperrand om vervolgens te vervagen zodat je een oogschaduw creëert om daarna deze te fixeren met een roze kleur. Dit werd een vrij klassieke maar ook redelijk neutrale look die we later iets zwaarder aanzetten.

IMG_1651 IMG_1652

Een andere look maak je fel roze oogschaduw. Geïnspireerd uit de jaren 80 creëerden we een heftige eighties look. Met natte oogschaduw, was de opdracht, wat behoorlijk moeilijk is… want in tegenstelling tot een kohlpotlood kan je niet zo snel corrigeren. Dus je moet snel werken anders droogt het op. Door de binnenkant in te vullen met een droge rode oogschaduw en een goude highlighter te gebruiken onder het jukbeen creëer je een spetterende look!

IMG_1654 IMG_1675 IMG_1678Dank voor het lezen en tot de volgende keer. Laat je een comment voor me achter?

XX Van

It's only fair to share...Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0

5 Comments on Mijn tweede make-up les met mijn prachtige model Lalita!

 1. Mariska
  21 april 2016 at 07:25 (4 jaar ago)

  Wel echt heel erg gaaf, die kleuren vind ik mooi!

  Beantwoorden
  • Vandana
   21 april 2016 at 07:32 (4 jaar ago)

   Dank Mariska, ik zou zelf niet zo de straat over gaan. Maar het is idd wel een thema look!

   Beantwoorden
 2. jeapiebel
  21 april 2016 at 16:10 (4 jaar ago)

  Wat leuk om te lezen over shaping. Ik doe het alleen als ik foto’s maak voor mijn blog. De thema look, dat is leuk. Ben benieuwd naar je volgende artikel.

  Beantwoorden
 3. Amber peeters
  21 april 2016 at 20:55 (4 jaar ago)

  Wat een leuk stukje! En wat hebben goed opgelet in de les! Super hoe je erover schrijft. Inderdaad kloppen heel veel dingen, ga zo foor , ben nu al benieuwd naar je volgende stuk ????

  Beantwoorden
  • Vandana
   22 april 2016 at 07:30 (4 jaar ago)

   Jij ook dank voor de wijze les Amber! Ik kijk al uit naar de volgende les. Ik vind het echt ontzettend leuk!

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *