Mijn eerste dag in opleiding als make-up artist

Maandag begon dan echt de opleiding bij de make-up school van Dik Peeters in de Amsterdamse Pijp. Ik had nog een klein beetje last van een kater van het weekend, maar kreeg toch veel energie van deze nieuwe uitdaging. Rond 10 uur werden wij verwacht. Een leuke groep van energieke meiden is die dag van start gegaan met de cursus. Iedereen heeft een andere achtergrond en ook leeftijden verschillen, maar een absolute passie voor make-up hebben we gemeen.

Na het doornemen van de huisregels en wat overige informatie over de cursus was het dan zover, het eerste praktijk gedeelte ging van start. We hadden allemaal een blank model nodig van 35 jaar of jonger. Mijn goede vriendin Marieke was mijn model. Heel fijn wel want zo voor de eerste keer komt er veel op je af, en met Marieke in de buurt voelde ik me erg op mijn gemak.

Een zeer kundige visagiste, Siny van der Velde, leerde ons hoe wij een goede basis (foundation) kunnen aanbrengen. Wat inspirerende persoonlijkheid. Een heldere uitleg en persoonlijke aandacht was voor mij voldoende om een redelijke basis te creëren. We leerden 2 kleuren te mengen om zodoende het dichtst bij de huidskleur te komen van het model. Ik was zelf best tevreden over de foundation en Siny ook. Alleen de shaping (vormgeving) liet nog wel te wensen over. Het was best lastig om de shaping, zowel op de wangen als de neus symmetrisch te kregen. Siny legde uit dat ik vanaf het oor naar het midden van de wang in een maanvorm de shaping zeer licht moest aanbrengen. Zo benadruk je de jukbeenderen. Na wat oefening ging dit best goed. Ook de neus shapen was een ware uitdaging. Dit ging nog niet zo goed vond ik zelf, maar dit moet ik nog oefenen.

We hebben ook een begin gemaakt met het aanbrengen van grime make-up. De meest lichte kleur foundation vormde de basis van deze grime-make up. We oefende een tamponeer techniek. Met zachte kloppende bewegingen en de spons op een efficiënte manier vasthouden creëer je een mooie dekking op het gezicht. Ook hier geldt: oefening baart kunst. Aangezien Marieke een vette huid heeft was het een uitdaging om haar niet te laten glimmen. De huid moest ik blijven afpoederen. Daarna oefenden we nog een keer het shapen. Niet makkelijk om te shapen als je dat op een vette plamuurlaag moet doen.

Ik was erg moe na de eerste les. Alles lijkt makkelijker dan het in werkelijkheid is. Marieke en ik gingen gauw naar de les naar de Surinaamse toko in de Amsterdamse Pijp om hongerige maagjes te vullen.

Wat een dag.

Liefs, Van

IMG_1561 IMG_1563

IMG_1564 IMG_1589

 

En zo pas je de tamponeer-techniek toeIMG_1574Dit is Naomi, een andere student met haar knappe mamma.

IMG_1580

It's only fair to share...Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *